07.02.2024

Trendy kancelárie, ako nástroj na prilákanie TOP talentov a odlíšenie sa od konkurencie

Kancelária predstavuje miesto, kde na každodennej báze medzi sebou interaguje množstvo zamestnancov. Každá kancelária by mala byť navrhnutá tak, aby spĺňala štandardy a napĺňala potreby ľudí, ktorí v nej pôsobia. Keďže každý má iné potreby a štandardy, na trhu nájdeme rôzne druhy kancelárií. Kancelárie sa môžu líšiť v dizajne, v zariadení, vo využiteľnosti a iných parametroch. 

Reprezentatívna kancelária s vysokým štandardom by mala byť viac než len miestom práce, mala by byť inšpiratívnym a funkčným prostredím, kde je každý detail premyslený a zabezpečuje maximálny komfort a pohodu zamestnancom.

Z bežnej kancelárie, na kanceláriu s vysokým štandardom pre zamestnancov

Ergonomický nábytok

Ak chceme byť špecifickejší, tak v kancelárii s vysokým štandardom, by nemali chýbať ergonomické prvky zabezpečujúce zdravie a pohodlie zamestnancov. Medzi najzákladnejšie prvky patrí rôzny ergonomický a pohodlný nábytok, ktorý podporuje zdravé držanie tela a jeho používaním možno znížiť pravdepodobnosť vzniku zdravotných problémov zamestnancov.

Moderné kancelárske vybavenie

Okrem špeciálneho nábytku, by v takomto druhu kancelárie nemalo chýbať špičkové moderné vybavenie. Momentálne je na trhu mnoho automatizovaných a digitálnych nástrojov, ktoré je možné implementovať do kancelárie a zvýšiť tak úroveň priestoru. Napríklad, môže ísť o automatizované osvetlenie, ktoré sa samé zhasne keď sa nevyužíva, alebo o samoregulačný systém teploty, ktorý sa nastaví na základe algoritmu a sám počas celého roka reguluje teplotu v kancelárii.

Moderná technológia a udržateľný ikonický dizajn sú piliermi, na ktorých stoja kancelárie s vysokým štandardom pre zamestnancov. Ak sa chcete odlíšiť od ostatných, je nutné investovať do dizajnu a moderného nábytku, čím zvýšite záujem u potencionálnych zamestnancov a možno aj klientov. Vo svete, v ktorom je konkurencia na každom kroku, takáto investícia do vašej kancelárie môže byť tou pravou ingredienciou, ktorá vám pomôže udržať si dobrú pozíciu na trhu a získať TOP talenty v danej oblasti.

Reprezentatívna kancelária s ekologickými prvkami

Vzhľadom na rastúci záujem o udržateľnosť a ekológiu, je nutné v kanceláriách zabezpečiť aj prvky z tohto smeru.  Ekologické prvky zahŕňajú napríklad prírodné osvetlenie, energeticky úsporné systémy a zelené prvky, ktoré prispievajú k vytvoreniu zdravého pracovného prostredia. Pod pojmom zelené prvky si môžeme predstaviť kvety alebo stromy. Zeleň vytvára nielen dojem udržateľnosti, ale aj prepychu. Odporúčame riadiť pravidlom „čím viac zelene,tým lepšie“. 

Relaxačné zóny pre zamestnancov

Ak už momentálne sídlite v kancelárii, no je vašim cieľom zvýšiť kvalitu pre zamestnancov, bude potrebné uplatniť určité prvky. Najjednoduchším prvým krokom čo môžete spraviť, je zabezpečiť relaxačné zóny. 

V relaxačnej zóne sa môžu nachádzať rôzne hry od stolného futbalu cez šípky až po Xbox, či Play Station. Ak nie ste fanúšikom hier, tak sa vo vašej relaxačnej miestnosti môžu nachádzať meditačné pomôcky alebo lôžka na oddych, ktoré padnú vhod počas dlhých hodín strávených v kancelárii. Či už máte v relaxačnej miestnosti hry alebo niečo iné, táto miestnosť  by mala slúžiť ako priestor na obnovu energie a oddych. Mala by byť esteticky zariadená a dôraz by sa mal klásť hlavne na pohodlie. 

Ak chcete posunúť svoje relaxačné miestnosti ešte o level vyššie, tak určite ohúrite, ak vytvoríte aj mini wellness s bazénom a saunou alebo mini fitness zónu s niekoľkými základnými strojmi a priestorom na precvičovanie skupinových tréningov či len jednoduché ponaťahovanie sa.

V prípade, ak by ste sa rozhodli pre takúto extravagantnú možnosť, je potrebné sa pripraviť na vyššie finančné náklady. Zabezpečenie relaxačných miestností nie je jednoduché, avšak pomocou nich sa viete odlíšiť od konkurencie a ponúknuť svojim zamestnancom niečo, čo nie je vôbec bežné. 

Investícia do kancelárií s vysokým štandardom sa nesie v znamení viacerých výhod, ktoré majú pozitívny dopad nielen na samotných zamestnancov, ale aj na celkovú produktivitu a image vašej firmy. 

Aj Cushman & Wakefield má vo svojej ponuke viacero kancelárií, ktoré spĺňajú vysoký štandard aj tých najnáročnejších klientov. 

Lakeside Park 02 Tomášikova, Bratislava

lakeside park
lakeside park

Iba 4 km od Starého Mesta. Veľmi prominentná a viditeľná administratívna budova sa nachádza v atraktívnom zelenom parku s nádherným výhľadom na jazero Kuchajda, vynikajúcim prístupom autom (10 minút do centra mesta a na letisko) a mestskou hromadnou dopravou.

Viac informácií nájdete na stránke:Lakeside Park

EINPARK Offices, Einsteinova 33, Bratislava

einpark offices
einpark offices

Moderná administratívna budova s certifikátom LEED PLATINUM (1. na Slovensku) sa nachádza iba pár minút od centra mesta s priamym napojením na diaľnicu smer Viedeň, Prahu a Budapešť, ako aj na 4 mosty, bohatý výber služieb a reštaurácií v blízkosti.

Viac informácií nájdete na stránke: Einpark Offices

AUPARK TOWER Košice, Protifašistických bojovníkov 11

aupark kosice
aupark kosice

Aupark Tower Košice je úspešný projekt v historickom centre Košíc, ktorý ponúka kancelársky priestor najvyššej A kategórie na jedenástich poschodiach a tiež komplexnú ponuku služieb v najmodernejšom nákupnom centre Aupark.

Viac informácií nájdete na stránke: Aupark Tower Košice

Zdieľajte článok

Jana Luptáková
Jana Luptáková
Marketing Specialist

Jana má 3–ročné skúsenosti v oblasti content a digital marketingu. Predstavuje podporu marketingovému oddeleniu v Cushman & Wakefield na Slovensku.