03.11.2022

Vybavenie kancelárie: Tipy, ako funkčne zariadiť malé kancelárske priestory

Práca v malej kancelárii znamená zápasiť s obmedzeniami jej plochy. Základom je využiť každý centimeter úžitkovej plochy a nevytvárať si takzvané „mŕtve miesta“. Pri zariaďovaní malej kancelárie musíme naplno využiť našu kreativitu. Práca v stiesnenom priestore môže pôsobiť na mnoho ľudí veľmi skľučujúco. Preto sa pri zariaďovaní menšieho pracovného miesta treba zamerať na optické zväčšenie priestoru. V článku vám predstavíme niekoľko overených tipov na efektívne zariadenie malých kancelárií. 

Uprataný pracovný stôl  

Pravidelné upratovanie malej kancelárie, je jedným z najjednoduchších a najlacnejších spôsobov zväčšenia priestoru. Veľmi rýchlo sa necháme uniesť prácou a zabudneme na to, ako vyzerá naše pracovné prostredie. Neporiadok sa nám začne hromadiť a neskôr si uvedomíme, že sa na vlastnom stole už necítime dobre. Ak sa zbavíte nahromadených papierov, zošitov a usporiadate si vaše kancelárske pomôcky, váš stôl sa otvorí a získate novú perspektívu pre vykonávanie práce. Existuje množstvo kancelárskych pomôcok, ktoré slúžia na efektívnu organizáciu. Kartotéky, organizéry a oddeľovače, vám vedia veľmi jednoducho a rýchlo pomôcť s organizáciou dokumentov. 

Inteligentné úložné priestory

Keď už hovoríme o úložnom priestore, vyťažte maximum zo svojej malej kancelárie pomocou inteligentnejších úložných riešení. Stoly, ktoré uľahčujú ukladanie vecí pod nimi, skrinky a knižnice, ktoré maximálne využívajú malý pôdorys, a ďalšie inteligentné doplnky a nábytok, vám môžu pomôcť zbaviť sa vecí a udržať si poriadok. Vaša kancelária bude vyzerať väčšia a budete mať viac miesta na všetko, čo v daný pracovný deň potrebujete. Úložný priestor nemusí byť veľký a objemný, stačí aby bol správne umiestnený a využitý. 

Svetlé farby

Ak sa rozhodujete akú farbu zvoliť do svojej menšej kancelárie, jednoznačne je pre vás škála svetlých farieb lepšia varianta. Svetlejšie odtiene modrej, béžovej a iných svetlých farieb, môžu vytvoriť aktívny kontrast, vďaka ktorému bude celá miestnosť vyzerať o niečo väčšia. Samozrejme, môžete si kúpiť aj svetlejší kancelársky nábytok, ktorý prehĺbi kontrast a prispeje ešte k väčšiemu optickému zväčšeniu priestoru. Taktiež využitie svetlých tapiet nie je zlé rozhodnutie, najmä ak tapetu umiestnite na strop vašich kancelárskych priestorov. Umiestnenie tapety na strop môže pritiahnuť pohľad nahor, vďaka čomu bude miestnosť vyzerať trochu väčšia. Aplikácia týchto jednoduchých prvkov je prvým krokom k tomu, aby priestor pôsobil otvorene a menej obmedzujúco. 

Osvetlenie kancelárie

Umiestnenie stolovej lampy na pracovný stôl, prispeje k rozjasneniu miestnosti a priestoru okolo vás a miestnosť tak bude pôsobiť otvorenejšie. Navyše, pridaním menšieho svetla za váš monitor, ktorého žiarenie bude smerovať nahor, opäť vytvoríte pocit väčšieho priestoru. Ak na pracovnom stole nezvýšil priestor na stolovú lampu, druhou variantou môže byť lampa, ktorú je možno nalepiť, alebo inak upevniť, na stenu. Táto možnosť vám poskytne svetlo bez toho, aby ste sa vzdali akéhokoľvek priestoru na pracovnom stole.

S využitím rôznych tipov na zväčšenie vašej menšej kancelárie sa budete aj v malých priestoroch cítiť slobodne. Treba dbať hlavne na pravidelnú organizáciu a využívanie len toho najesenciálnejšieho pre vašu prácu. 

Zdroj: Dreamstime.com

V Cushman & Wakefield rozumieme individuálnym požiadavkám našich klientov. Nižšie vám preto ponúkame krátku ukážku niektorých administratívnych budov, v ktorých sa nachádzajú menšie, moderné kancelárske priestory:

Central 5 (Ševčenkova 34, Bratislava)

Moderná administratívna budova Central 5 sa nachádza v pešej dostupnosti železničnej stanice Petržalka a tesnej blízkosti Daňového úradu. Okolie ponúka široké možnosti stravovania. Má výbornú dostupnosť na diaľnicu vo všetkých smeroch.

IP CENTRUM (Elektrárenská 4, Bratislava)

Budova IP Centrum v priemyselnej zóne na Elektrárenskej ulici ponúka moderné kancelárie so skladovými priestormi s prístupom pre nákladné autá. Nájomcovia môžu okrem toho využívať kantínu, tenisové kurty, stolný futbal, altánok na grilovanie a bar na streche budovy.

Perla Ružinova (Kaštieľska 2, Bratislava)

Perla Ružinova je projekt dispozične rozdelený a členený na 5 rezidenčných veží. Budovy sú funkčne aj prevádzkovo oddelené, ale prepojené sú podzemnými garážami a dvojposchodovým parterom s obchodnou galériou.  


Zdieľajte článok

Jana Luptáková
Jana Luptáková
Marketing Specialist

Jana má 3–ročné skúsenosti v oblasti content a digital marketingu. Predstavuje podporu marketingovému oddeleniu v Cushman & Wakefield na Slovensku.