13.12.2018

Nákupné centrum FORUM POPRAD mení majiteľa

„Akvizíciou nákupného centra Forum v Poprade dochádza k rozšíreniu portfólia ZFP realitného fondu o ďalší významný projekt, ktorý zabezpečí diverzifikáciu investícií do retailového segmentu“, hovorí Ing. Vladimír Bencz, člen predstavenstva ZFP Investments.

Jedno z najmodernejších nákupných centier na Slovensku Forum Poprad bolo otvorené v centre mesta v októbri 2015 a je dominantným miestom pre nákupy v Poprade a jeho širokom okolí. V spádovej oblasti s dojazdom do 30 minút žije viac ako 215 000 obyvateľov pričom centrum ročne priláka takmer 6 miliónov návštevníkov. V plne obsadenom centre s prenajímateľnou plochou 22 500 m2 sa nachádza 120 nákupných jednotiek a 450 parkovacích miest. Medzi hlavných nájomcov patria New Yorker, H&M, Lindex, Cropp, Reserved, C&A, CCC, Intersport, Tesco a mnohí ďalší.

„Tento predaj opäť potvrdil, že špičkové nákupné centrá umiestnené v centrách miest sa tešia nielen priazni zákazníkov ale aj investorov,“ hovorí Alexander Rafajlovič, partner investičného tímu v spoločnosti Cushman & Wakefield, ktorá pri transakcii zastupovala predávajúcich Multi Corporation a GEMO Holding.

Multi Corporation je vedúca európska integrovaná platforma služieb pre maloobchodné nehnuteľnosti, ktorá spravuje viac ako 110 maloobchodných nehnuteľností v Európe a Turecku. Ponúka kompletný sortiment služieb vrátane prenájmu, manažmentu obchodných centier, marketingu, prestavieb, rekonštrukcií a právnych služieb.

GEMO HOLDING, a.s., člen koncernu GEMO je investorská spoločnosť patriaca do koncernu GEMO, poprednej českej stavebnej spoločnosti, ktorá realizuje kompletnú výstavbu na kľúč v odbore pozemného staviteľstva. Hlavným predmetom jej činnosti je výstavba občianskych, priemyselných a bytových nehnuteľností, vrátane zaistenia infraštruktúry. Ďalej sa zameriava aj na projektovú a inžiniersku činnosť.

ZFP Investments, investiční společnost, a.s., je česká správcovská spoločnosť, ktorá vznikla strategickým spojením potenciálu dvoch úspešných spoločností pôsobiacich slovenskom a českom finančnom trhu. Ide o slovenskú správcovskú spoločnosť IAD Investments a českého finančného sprostredkovateľa ZFP akademie. ZFP Investments tak v sebe spája oblasť správy investícii a aktív, a oblasť finančných služieb. Viac informácii o spoločnosti nájdete na www.zfpinvest.com.

Zdieľajte článok