18.04.2024

Kancelárie na prenájom v Bratislave: Vyberte si vhodnú štvrť pre Vás

S rastom investičných príležitostí za posledných 10 rokov sa Bratislava začala uberať tým správnym smerom, najmä po developerskej stránke. Vzhľadom k rastu zahraničných, ale aj domácich spoločností, začal celkovo na Slovensku narastať dopyt po kancelárskych priestoroch, hlavne tých moderných a luxusných. V článku si priblížime jednotlivé štvrte Bratislavy a s tým aj konkrétne kancelárie na prenájom, ktoré ponúkajú.

Rozdelenie Bratislavy

Bratislava je rozdelená na niekoľko základných častí:

  • centrálna časť
  • south bank
  • historické centrum
  • vnútorná časť
  • vonkajšia časť mesta.

Medzi tie najprominentnejšie patrí práve centrálna časť, south bankhistorické centrum. V týchto troch hlavných lokalitách nájdeme množstvo nových, moderných kancelárskych budov, ktoré sú vychytené najmä vďaka svojmu modernému dizajnu, špičkovému vybaveniu, výbornej lokalite a množstvu dostupných služieb či príjemnému okoliu.   

Bratislava: Hlavné obchodné štvrte  

Bratislavské obchodné štvrte, ako je Staré Mesto a rýchlo sa rozvíjajúca oblasť Eurovei okolo rieky Dunaj, ponúkajú viac než len kancelárske priestory; poskytujú moderný, relaxačný a živý priestor s množstvom dostupných služieb. 

Staré Mesto

Historické srdce Bratislavy je zároveň jej obchodným centrom, kde sú medzi historickou architektúrou postavené moderné kancelárske budovy. Prenajať si tu kanceláriu znamená byť obklopený najlepšími reštauráciami, kaviarňami a obchodmi v meste, ktoré ponúkajú bezkonkurenčnú rovnováhu medzi pracovným a súkromným životom. Staré Mesto je ideálne pre podniky, ktoré chcú zapôsobiť na klientov a prilákať špičkových potenciálnych zamestnancov, ktorí ocenia šarm a pohodlie centra mesta. 

Nevýhodou tejto lokality je sťažená dostupnosť do centra mesta. V prípade rannej a poobednej špičky je možné, že vaša cesta z/do práce bude trvať dlhšie ako by ste chceli. Taktiež je oblasť starého mesta považovaná za najviac luxusnejšiu, čo predstavuje vyššie náklady na prenájom či kúpu kancelárskych priestorov.

Riverside/South bank District

Oblasti ako Eurovea a River Park, ktoré sa nachádzajú pozdĺž rieky Dunaj, predstavujú modernú tvár bratislavskej architektúry. Tieto štvrte sa vyznačujú najmodernejšími kancelárskymi budovami a špičkovým vybavením. Taktiež tu nájdeme najviac budov, ktoré spĺňajú viaceré ESG certifikácie. Spoločnosti, ktoré majú sídla práve v štvrtiach v okolí Eurovei a River Parku, majú nádherný výhľad na rieku, rozsiahle zelené plochy a blízkosť nákupných centier, čo z nich robí ideálne miesta pre firmy, ktoré uprednostňujú tie najlepšie možnosti, aké mesto dokáže ponúknuť. 

Ak si hľadáte kancelárie v okolí Bratislavy pozrite sa na našu ponuku.  

Klingerka Office, Prístavná, Bratislava 

Administratívna budova Klingerka vznikla v súlade s aktuálnymi trendami. Jej výhodou je najmä strategická poloha. Nachádza sa v blízkosti diaľničného obchvatu a autobusovej stanice. Má tiež bezproblémové spojenie na letisko. V okolí sa nachádza kompletná občianska vybavenosť. Samozrejmosťou je parkovanie v garáži. 

Viac nájdete na stránke: Klingerka Office

Pribinova X Eurovea 2, Pribinova, Bratislava 

Pribinova X je kancelársky projekt situovaný priamo pozdĺž vznikajúceho mestského bulváru a tranzitného koridoru v Bratislave. Neporovnateľné umiestnenie v kombinácii s estetickou fasádou, vynikajúcou dopravnou a pešou dostupnosťou.  Pribinova X sa nachádza pri promenáde rieky Dunaj, v okolí sa nachádza množstvo kaviarní, reštaurácií a zelených plôch určených na relaxáciu a oddych. V úzkom okolí budovy sa taktiež nachádza autobusová stanica a niekoľko zastávok mestskej hromadnej dopravy. 

Viac nájdete na stránke: Pribinova X 

Galvaniho Business Center V, Galvaniho, Bratislava 

Výhodou moderného komplexu Galvaniho Business Center je najmä jeho strategická poloha. Nachádza sa totiž v tesnej blízkosti diaľničného obchvatu a bratislavského letiska. Okolie objektu ponúka skvelú občiansku vybavenosť. Je totiž súčasťou nákupnej zóny Avion. Samozrejmosťou je pohodlné parkovanie pre návštevníkov a klientov. 

Viac nájdete na stránke: Galvaniho Business Center 


Zdieľajte článok

Jana Luptáková
Jana Luptáková
Marketing Specialist

Jana má 3–ročné skúsenosti v oblasti content a digital marketingu. Predstavuje podporu marketingovému oddeleniu v Cushman & Wakefield na Slovensku.