13.11.2023

Kancelárska technika a vymoženosti, o ktorých ste nevedeli

V modernom svete „businessu“, sa kancelárske vybavenia a samotné kancelárske budovy neustále vylepšujú. Modernizovanie kancelárskeho vybavenia je poháňané technickým pokrokom a zmenou firemnej kultúry. S meniacim sa okolím okolo nás, je nutné, aby sa organizácie novým trendom prispôsobili a udržali s nimi krok. V článku vám predstavíme kancelársku techniku, ktorá by vám v kanceláriách nemala chýbať. 

Nevyhnutná kancelárska technika

Internetové pripojenie

V prvom rade sa v dnešnom svete nezaobídeme bez rýchleho a bezproblémového internetového pripojenia. Spoľahlivý a vysokorýchlostný internet je základom každej modernej kancelárie. Podporuje bezproblémovú komunikáciu, videokonferencie, cloudové aplikácie a uľahčuje prípadnú prácu z domu. V dnešnej digitálnej dobe, by sa nám bez kvalitného internetového pripojenia len ťažko fungovalo. 

Pracovné softvéry

Súčasťou vášho kancelárskeho technického vybavenia, by mali byť aj predplatené pracovné softvéry ako napríklad MS Office balík, Google Workspace balík a iné, ktoré sú potrebné pre konkrétny typ vašej práce. Zabezpečenie týchto softvérov vám zefektívni komunikáciu v tíme, kolaboráciu a celkový manažment každodenných úloh. 

Videokonferenčné platformy

Videokonferenčné platformy by jednoznačne mali byť súčasťou vášho kancelárskeho vybavenia. Keďže práca na diaľku sa stáva čoraz bežnejšou, platformy pre videokonferencie ako Zoom, Microsoft Teams a Slack  vám vedia uľahčiť virtuálne stretnutia a komunikáciu. 

Ergonomický nábytok do kancelárie

Aj v kancelárskom nábytku nastal pokrok smerom k väčšiemu komfortu. Preferovanou možnosťou je ergonomický nábytok, na ktorý by ste nemali zabudnúť pri vybavení vašej kancelárie. Ergonomické stoličky a stoly sú navrhované tak, aby minimalizovali chrbtovú záťaž človeka pri dlhšom sedení. Zabezpečujú nielen komfort ale znižujú aj poruchy chrbtice, ktoré môžu vzniknúť z každodenného sedenia na klasických kancelárskych stoličkách.  

Virtuálna realita

Zaujímavým technickým doplnkom do vašej kancelárie môže byť Virtuálna realita (VR). Niektoré moderné kancelárie, najmä ktoré pracujú v IT sektore, sa snažia obohatiť svoje kancelárske priestory aj o VR. Používa sa hlavne na vytváranie nového edukatívneho obsahu, ktorý by dokázal zaujať každého zamestnanca či klienta.

Biometria na pracovisku

Súčasťou nových technických vymožeností sú aj biometrické zariadenia. Tieto zariadenia dokážu zvýšiť firemné zabezpečenie. V digitálnej dobe je potrebné sa vedieť brániť proti „hackerským“ útokom a „fishingu“ citlivých dát. Biometrické zariadenia, vo forme zariadení na rozpoznanie tváre či odtlačkov prstov, si viete nainštalovať na akékoľvek existujúce zaradenie a zvýšiť tak bezpečnosť informácií, či ľudí.

Wellness zóna

V neposlednom rade, perlička na záver, z ktorej by sa určite každý zamestnanec potešil. V rámci vybavenia kancelárie sa začínajú implantovať wellness zóny. Tieto miestnosti slúžia na relaxáciu počas dlhých pracovných hodín. Nejedná sa len o bazén, ale často sa v týchto zónach nachádzajú aj sauny či relaxačné miestnosti. 

Držať krok so všetkými novými trendmi a modernými prvkami vám pomôže sa odlíšiť od konkurencie zvýšiť komfort na pracovisku pre vašich zamestnancov. Nápadov a trendov na vylepšenie je na kancelárskom trhu mnoho. Treba si len určiť priority a „budget“.


Zdieľajte článok

Jana Luptáková
Jana Luptáková
Marketing Specialist

Jana má 3–ročné skúsenosti v oblasti content a digital marketingu. Predstavuje podporu marketingovému oddeleniu v Cushman & Wakefield na Slovensku.