02.05.2023

Kancelárie v príjemnom prostredí: Maximalizujte svoj výkon a kreativitu

Naše pracovisko je náš druhý domov, preto je dôležité, v akom okolí sa nachádza. V práci trávime 1/3 nášho dňa a je dôležité, aby kancelárske prostredie na nás pôsobilo príjemne a pozitívne.  Príjemné okolie a dobrá lokalita kancelárií nielen zvyšuje pohodu zamestnancov, ale zvyšuje aj ich motiváciu, kreativitu a produktivitu. Vytvorenie príjemného pracovného priestoru nie je len luxus, ale je to nevyhnutnosť.

Pre koho sú určené kancelárie v príjemnom prostredí a prečo? 

Samozrejme, že každý by najradšej mal kanceláriu situovanú v prostredí, ktoré mu najviac vyhovuje a cíti sa v ňom pohodlne a pozitívne. V niektorých prípadoch je ale zabezpečenie príjemného prostredia dôležitejšie ako pri ostatných. 

V prvom rade, jednotlivci (napr. lekári, zdravotné sestry a právnici), ktorí pracujú dlhé hodiny, by určite mali veľký úžitok z príjemných kancelárskych priestorov. Keďže v práci trávia prehnané množstvo času je dôležité, aby prostredie a okolie v ktorom pracujú bolo príjemné a pohodlné pre ich fyzickú a duševnú pohodu

Tichý, pokojný priestor môže pomôcť zmierniť vyhorenie a stres, čo môže dopomôcť k efektívnejšiemu riešeniu úloh a v konečnom dôsledku môže viesť k lepším výsledkom.

Po druhé, príjemné kancelárske prostredie určite ocenia ľudia, ktorí sa potrebujú kontinuálne sústrediť na svoju prácu a teda, tiché prostredie pre takýto druh profesie bude určite mať veľký význam. 

Profesie ako spisovatelia, stratégovia a výskumníci potrebujú prostredie bez vonkajších a vnútorných iritatívnych prvkov, ktoré by im mohli brániť v sústredení sa. Priestor vzdialený od rušných ulíc môže uľahčiť vytváranie nových nápadov a pomôcť k efektívnejšiemu „brainstormingu“.

Výhody kancelárií v príjemnom prostredí

Príjemne prostredie má mnoho benefitov na výkonnosť zamestnancov. Môže zabezpečiť vyššiu produktivitu, pretože zamestnanci sa cítia motivovanejší, energickejší a sústredenejší na prácu. 

Príjemné okolie kancelárskych priestorov môže navyše zlepšiť zdravie zamestnancov, pretože je menej pravdepodobné, že budú pociťovať stres, únavu a choroby čo taktiež môže viesť, v konečnom dôsledku, k zlepšeniu výkonnosti a zníženiu absencií

Navyše, pozitívne kancelárske prostredie môže podporovať pozitívnu firemnú kultúru, ktorá vedie k lepšej spolupráci, tímovej práci a komunikácii medzi zamestnancami. 

V neposlednom rade, príjemné prostredie môže firme pomôcť prilákať a udržať si talentovaných zamestnancov, pretože je pravdepodobnejšie, že šikovní zamestnanci si budú hľadať prostredie, ktoré ponúka pohodlie, kreativitu a pozitívne vibrácie. 

Celkovo, investíciu do príjemného kancelárskeho prostredia vnímame ako strategický krok, ktorý môže zlepšiť pohodu zamestnancov, podporiť tímovú prácu a komunikáciu a v konečnom dôsledku priniesť zisk.

Zdroj: Shutterstock.com
Zdroj: Shutterstock.com

Na záver môžeme zhodnotiť, že príjemné pracovné prostredie má viacero výhod tak, ako pre zamestnancov, tak aj pre zamestnávateľov, vrátane zlepšenia pracovnej pohody, zvýšenia produktivity, podpory kreativity, lepšieho udržania a prilákania kvalitných zamestnancov, zlepšenia zdravia a bezpečnosti a pozitívnej firemnej kultúry. 

Investícia do vytvorenia lákavého pracovného prostredia je určite možnosť ako sa odlíšiť od ostatných firiem a poukázať na váš záujem o pohodlie vašich zamestnancov. 

V prípade, ak hľadáte kancelárie v príjemnom prostredí na Slovensku, inšpirujte sa pestrou ponukou kancelárskych priestorov na prenájom od Cushman & Wakefield. Nižšie vám ponúkame krátku ukážku tých najobľúbenejších:

BTS Cargo - Ivánska cesta 91, Bratislava

BTS CARGO so sídlom na Ivánskej ceste je administratívno-skladový areál v tesnej blízkosti letiska a je možné sa z neho rýchlo napojiť na diaľnicu. Ponúka flexibilné kancelárie s výborným parkovaním aj pre nákladné autá. Na skok sa tiež nachádza nákupné centrum Avion a k areálu prislúcha aj kantína s letnou terasou.

Viac nájdete na stránke: BTS CARGO

River Park - Dvořákovo nábrežie 10, Bratislava

Exkluzívne kancelárske priestory v multifunkčnom objekte na nábreží Dunaja kombinujú vysokú kvalitu s lukratívnou adresou. Priestory v celkovej rozlohe 29 000 m2 sa nachádzajú v pešej dostupnosti historického centra Bratislavy. Parkovanie je zabezpečené v trojposchodovej garáži s kapacitou 1 150 áut.

Viac nájdete na stránke: River Park

Westend Gate - Dúbravská cesta 14, Bratislava

Westend Gate odzrkadľuje najnovšie trendy kancelárií, poskytuje množstvo služieb a viac ako 8 reštaurácií v rámci komplexu, výborné napojenie na diaľnicu D2 a MHD zastávka priamo pred budovou

Viac nájdete na stránke: Westend Gate 

Lakeside Park 01 - Tomášikova 64, Bratislava

Výšková moderná budova poskytuje kancelárske priestory, ktoré sú obklopené prírodou. Vďaka lokalite si môžete spríjemniť prácu s očarujúcim výhľadom na park či jazero Kuchajda. K budove sa dá ľahko dostať autom, ale aj mestskou hromadnou dopravou.

Viac nájdete na stránke: Lakeside Park 01

Zuckermandel CA River Side -  Žižkova 9, Bratislava

Moderné mestské centrum s výhľadom na Dunaj v sebe ukrýva servisované kancelárske priestory pre náročných klientov. V polyfunkčnom objekte sa nachádzajú aj reštaurácie, kaviarne a posilňovňa. Zastávky mestskej hromadnej dopravy sa nachádzajú priamo pred objektom a projekt je držiteľom certifikátu BREEAM Excellent

Viac nájdete na stránke: Zuckermandel CA River Side


Share this article

Jana Luptáková
Jana Luptáková
Marketing Specialist

Jana má 3–ročné skúsenosti v oblasti content a digital marketingu. Predstavuje podporu marketingovému oddeleniu v Cushman & Wakefield na Slovensku.