15.05.2023

Kancelárie na mieru: Na čo všetko sa prihliada pri výbere kancelárie?

Kancelárske priestory na mieru sú dlhodobejším trendom vo svete kancelárií. Ak máte špecifické nároky na funkčnosť a dizajn vašej kancelárie, kancelárie na mieru sú pre vás tým správnym krokom. Existujú však aj dôvody, kedy unikátne kancelárie nie sú vhodným riešením pre každého. V článku sa dozviete, kedy je vhodné podstúpiť takúto komplexnú zmenu a kedy, naopak, je to zbytočné.

V akých prípadoch sa vám oplatí investovať do kancelárie na mieru?

1. V prípade, ak má firma špecifické potreby alebo procesy, ktoré si vyžadujú unikátne prostredie. Kancelárske priestory na mieru môžu byť navrhnuté tak, aby sa prispôsobili týmto potrebám a procesom a zlepšili efektivitu a výkon firmy. Môže sa jednať napríklad aj o začínajúce firmy tzv. start-upy, ktoré často využívajú túto možnosť kancelárií.

2. Kancelária na mieru je taktiež vhodná pre firmy, ktoré rýchlo rastú a potrebujú si tomu prispôsobiť svoje pracovné prostredie. Tieto kancelárske priestory umožňujú firmám rýchlo reagovať na zmeny a prispôsobiť sa novým potrebám.

3. Ak si chce firma vytvoriť unikátny imidž, dizajn alebo značku, ktorá bude odrážať jej hodnoty a kultúru. Individuálne riešenia priestorov umožňujú firmám si vytvoriť prostredie, ktoré bude zodpovedať ich hodnotám a imidžu. 

Môžeme zhodnotiť, že ak firma má špecifické požiadavky, ciele a chce sa nejakým spôsobom odlíšiť od ostatných firiem svojím unikátnym dizajnom, kancelárie na mieru sú pre ňu tou správnou voľbou. Je však dôležité zvážiť všetky faktory, ako napríklad náklady a čas potrebný na navrhnutie a výstavbu kancelárskych priestorov.

V niektorých prípadoch sa vám ale investícia do kancelárie na mieru nemusí javiť ako najlepšia voľba. 

Kedy sa investícia do kancelárie na mieru nemusí vyplatiť?

1. V prvom rade sa vám neoplatí investovať do unikátnej kancelárie, ak sa nechystáte s vašou firmou dlhodobo usadiť na jednom mieste. Ak máte plány sa presťahovať do iného mesta alebo expandovať do inej oblasti, investícia do kancelárie na mieru by mohla byť pre vás plytvaním finančnými prostriedkami.

2.  Ako sme už v článku naznačili, takéto druhy priestorov sú nákladné na financovanie. Ak máte obmedzený rozpočet a takáto investícia by vám rapídne znížila disponsibilné finančné prostriedky, ktoré by ste mohli využiť na iné priority. 

Investícia do kancelárie na mieru môže byť veľmi nákladná, mohla by mať negatívny vplyv na iné oblasti vašej firmy. Treba si zvážiť vaše finančné možnosti, predtým ako by ste sa rozhodli investovať do kancelárie na mieru. 

3. V neposlednom rade nie je vhodné sa zamýšľať nad takýmto prevedením kancelárie, ak v tom celkovo nevidíte žiadne výhody. Ak sa domnievate, že vaše súčasné pracovné prostredie je postačujúce a nevidíte žiaden prínos, ktorý by vám mohla kancelária na mieru priniesť, potom nemáte dôvod sa rozhodovať, či sťahovať súčasné kancelárske priestory do unikátnych priestorov.  

V rámci dlhodobejších trendov sa preferujú „open space“ kancelárie. „Open space“ kancelária je priestor rozdelený na viacero funkčných zón. Medzi tieto funkčné zóny patrí napríklad priestor na relaxáciu, na spoluprácu a podobne.

V prípade ak sa rozhodnete investovať do kancelárie na mieru, netreba šetriť ani na vybavení kancelárie. V súčasnosti sa často odporúča zabezpečiť ergonomický nábytok, ktorý pomôže vašim zamestnancom zlepšiť fyzické i duševné zdravie.

V prípade, ak hľadáte kancelárie v unikátnom prostredí, inšpirujte sa pestrou ponukou  od Cushman & Wakefield. Nižšie vám ponúkame krátku ukážku tých najobľúbenejších:

Reding Tower: Račianska 153, Bratislava

Reding Tower sa nachádza v príjemnej lokalite v Krasňanoch, keďže je v obklopení vinohradov. Len 2 minúty chôdze a ste na autobusovej, električkovej alebo vlakovej zastávke. Výhodou je možnosť stravovania sa v reštaurácii na prízemí.

Viac nájdete na stránke: Reding Tower

Račianska 72: Račianska 72, Bratislava

Zrekonštruovaný objekt poskytuje bezproblémové parkovanie vedľa budovy avšak taktiež výbornú dostupnosť mestskou dopravou. Budova je neustále strážená, takže sa nemusíte báť vstupu neoprávnených osôb do objektu. Priamo v budove je možnosť stravovania.

Viac nájdete na stránke: Račianska 72

Westend Gate: Dúbravská cesta 14, Bratislava

Westend Gate odzrkadľuje najnovšie trendy kancelárií, poskytuje množstvo služieb a viac ako 8 reštaurácií v rámci komplexu, výborné napojenie na diaľnicu D2 a MHD zastávka priamo pred budovou. 

Viac nájdete na stránke: Westend Gate


Share this article

Jana Luptáková
Jana Luptáková
Marketing Specialist

Jana má 3–ročné skúsenosti v oblasti content a digital marketingu. Predstavuje podporu marketingovému oddeleniu v Cushman & Wakefield na Slovensku.