22.04.2024

Kancelárie na prenájom na východnom Slovensku: Moderné pracovné prostredie v dynamickom regióne

O kanceláriách na východnom Slovensku nie je až tak často počuť ako o tých v západnej časti krajiny.  Košice, ako metropola východného Slovenska, však ponúka mnoho kancelárskych komplexov, ktoré sú takisto moderné a kvalitne vybavené ako tie v iných krajoch naprieč Slovenskom. Existuje viacero dôvodov prečo sa oplatí presunúť svoje kancelárie práve na východ do Košického kraja. 

Prečo sú kancelárske priestory v Košickom kraji dobrým riešením?

Kancelárske priestory v Košickom kraji predstavujú výhodné riešenie z niekoľkých dôvodov:

  1. Košice majú skvelú polohu. Nachádzajú sa v blízkosti viacerých dopravných uzlov a sú situované pri hraniciach s Ukrajinou, Maďarskom a Poľskom. Cestovanie za prácou preto nepredstavuje taký markantný problém a zároveň môžete využiť aj dobre vybudovanú mestskú hromadnú dopravu, aby ste sa dopravili tam, kam potrebujete. 
  2. Vďaka tomu, že po kanceláriách na východnom Slovensku nie je až taký dopyt, cena za prenájom či kúpu kancelárskej budovy je značne nižšia ako napríklad v Bratislave. V prípade, že nemáte veľké počiatočné investície, využiť kancelárie v tejto oblasti môže byť pre vás oveľa jednoduchšie ako v prípade výbere inej lokality.
  3. V posledných rokoch sa začína investovať do rozvoja východného Slovenska. Postupne sa stávajú Košice centrom inovácií a technologického rozmachu. Čo ide ruka v ruke aj s rozvojom developerských projektov a rastom ponuky v kancelárskom sektore. Slovenská vláda sa aktívne snaží investovať a rozvíjať regióny na východe krajiny, čím sa zlepšuje infraštruktúra v regiónoch a podnikateľské možnosti. 

Hlavná ulica a IT Valley

Najviac kancelárskych možnosti nájdete práve v Košiciach. Košice, ako druhé najväčšie mesto Slovenska, ponúkajú jedinečnú zmes historickej atmosféry a inovatívneho ducha, pričom Hlavná ulica v meste a priľahlé oblasti, sú čoraz obľúbenejšie pre podniky, najmä v technologickom a logistickom priemysle. Hlavná ulica v Košiciach je nielen kultúrnym a spoločenským centrom, ale aj rastúcou obchodnou štvrťou. 

Neďaleké Košice IT Valley podporuje spoluprácu medzi akademickou obcou, technologickými startupmi, etablovanými spoločnosťami a podporuje podnikateľskú sféru. Kancelárske priestory v tejto oblasti sú ideálne pre spoločnosti, ktoré chcú využiť kreatívne a technicky zdatné talenty v prostredí, ktoré spája historickú krásu s moderným vybavením. 

Ak si hľadáte kancelárie v okolí Košíc pozrite sa na našu ponuku.  

AUPARK TOWER Košice, Protifašistických bojovníkov 11, Košice 

Aupark Tower Košice je úspešný projekt v historickom centre Košíc, ktorý ponúka kancelársky priestor najvyššej A kategórie na jedenástich poschodiach a tiež komplexnú ponuku služieb v najmodernejšom nákupnom centre Aupark.  

Viac nájdete na stránke: AUPARK TOWER Košice 

DUETT, Námestie osloboditeľov 3/A, Košice

Najmodernejšie kancelárske priestory na prenájom v centre mesta Košice. Vysoký štandard kancelárskeho vybavenia je zárukou príjemného pracovného prostredia. Budova je vybavená recepciou, vysokorýchlostnými výťahmi, optickým internetom a parkovacími miestami. Blízke okolie ponúka veľmi dobrú dostupnosť verejnej dopravy, nákupných centier a služieb, ako sú reštaurácie, kaviarne a hotely.

Viac nájdete na stránke: DUETT

BC Košice III, Štúrova 27

Polyfunkčný komplex Business Center Košice III. je pokračovaním úspešného projektu Business Centre Košice II. Ponúka rôznorodé funkčné využitie plôch, od nájomných bytov cez administratívne plochy až po supermarket, reštauráciu a ďalšie maloobchodné jednotky. Samozrejmosťou je dostatok parkovacích miest ako pre rezidentov a nájomcov, tak aj pre klientov a zákazníkov.

Viac nájdete na stránke: BC Košice III

Prečo je dôležité si správne vybrať lokalitu svojich kancelárii?  

Oblasť Hlavnej ulice v Košiciach ponúka perfektnú kombináciu dostupnosti, vybavenosti a pekného okolia. Firmy, ktoré sa rozhodnú pre túto časť budú benefitovať z:  

  • Zviditeľnenia svojej značky: Ak svoju firmu umiestnite v prestížnej lokalite zvyšujete tým svoj imidž značky pre svojich klientov a zamestnancov. 
  • Dostupnosti služieb a pekného okolia: V prestížnych lokalitách často nájdeme veľké zelené priestranstvá, ktoré sú určené na oddych a relaxáciu. A taktiež sa v týchto častiach nachádza široká škála služieb od skvelých reštaurácií a kaviarní, až po banky, pošty a iné služby, ktoré sa vám pri každodenných pracovných činnostiach môžu hodiť.   
  • Prilákanie nových talentov: Moderné, príjemné a lukratívne kancelárie lákajú nielen nových klientov, ale aj potenciálnych zamestnancov. Zamestnanci si vážia a cenia  pracoviská, ktoré sú ľahko dostupné, obklopené dobrou občianskou vybavenosťou a situované v príjemných zelených lokalitách. 

Výber lokality pri výbere kancelárskych priestorov je veľmi dôležitý. Treba si stanoviť priority a „budget“ a od toho sa potom viete posunúť ďalej. 


Share this article

Jana Luptáková
Jana Luptáková
Marketing Specialist

Jana má 3–ročné skúsenosti v oblasti content a digital marketingu. Predstavuje podporu marketingovému oddeleniu v Cushman & Wakefield na Slovensku.