12.09.2022

Kancelárske priestory pre väčšie firmy

Či už sa jedná o väčšie alebo menšie firmy, je vo všeobecnosti známe, že firmy by sa mali snažiť vytvoriť flexibilné, bezpečné a príjemné pracovné prostredie prostredníctvom prepojenia technológií a dizajnu. Väčšie firmy to majú pri výbere alebo stavbe svojich kancelárskych priestorov o niečo ťažšie. Každý zamestnanec je iný a vyhovuje mu niečo iné. Uspokojiť každého predstavu o perfektnej kancelárií je preto nemožné. V takomto prípade platí zásada „menej je viac“, čomu nasvedčuje aj čoraz viac obľúbený minimalizmus. Minimalizmus je dizajn, ktorý je v dnešnej dobe veľmi populárny u väčšiny ľudí a nič tým nepokazíte. 

Aké priestory môžeme nájsť v kanceláriách väčších firiem? 

Relaxačná miestnosť

Relaxačná miestnosť by mala určite byť súčasťou kancelárskych priestorov veľkej firmy. Väčšie firmy zväčša disponujú väčším obnosom finančných prostriedkov na zariadenie svojich priestorov. Môžu byť preto o to štedrejší, k pohodliu svojich zamestnancov. Relaxačná miestnosť slúži na oddych nie len tela, ale aj mysle. Zamestnanci sa tam počas pracovnej doby môžu naozaj či už fyzicky, ale aj psychicky, zrelaxovať a nabrať „druhý dych“. Hlavnými prvkami relaxačných miestností sú tulivaky, zeleň, hracie konzoly, kreslá a iné vymoženosti slúžiace na oddych. 

Posilňovňa alebo menšie fitness centrum

Takéto benefity sa v súčasnosti stávajú čoraz častejšími a môžeme ich nájsť v priestoroch veľkých firiem. Nie je tajomstvom, že ľudia trávia poväčšine v práci aj viac ako 10 hodín denne. Sedavý spôsob života nám spôsobuje množstvo negatívnych zdravotných ťažkostí. Veľké firmy sa preto rozhodli zabezpečiť pre svojich zamestnancov priestor, kde si môžu zamestnanci zacvičiť aj počas dňa a zlepšiť tak svoj životný štýl. 

Jedáleň

Veľké firmy majú viac ako 50 zamestnancov. Počas pracovnej doby, má každý zamestnanec nárok na obednú pauzu. Aby sa ľudia nemuseli každý deň rozhodovať, do akej reštaurácie sa idú najesť či ako ďaleko sa nachádza nejaká dobrá reštaurácia, firmy začali svojim zamestnancom poskytovať jedálenský priestor. Jedálenské priestory alebo aj, privátna reštaurácia, v rámci kancelárskych priestorov, sú často výhodou, ktorú veľké firmy poskytujú pre svojich zamestnancov. Vyhnete sa tak časovým stratám a každodennej dileme „Kam sa ideme dnes zase najesť?„.

V súčasnosti sa fantázií medze nekladú, čoho dôkazom sú firmy , ktoré so svojimi kancelárskymi priestormi radi experimentujú. Najmä veľké firmy, ktoré disponujú týmito možnosťami sa snažia pre svojich zamestnancov vytvoriť pracovné prostredie, v ktorom sa budú cítiť ich zamestnanci „ako doma“. 

Aj my, v Cushman & Wakefield, ponúkame veľkým firmám množstvo zaujímavých priestorov vhodných na prenájom. Prezrite si prehľad niektorých z nich:

EINPARK Offices - Einsteinova 33, Bratislava

EINPARK Offices sa nachádzajú v modernej administratívnej budove s certifikátom LEED PLATINUM (1. na Slovensku), nachádzajúc sa iba pár minút od centra mesta s priamym napojením na diaľnicu smer Viedeň, Praha a Budapešť, ako aj na 4 mosty. Lokalita takisto ponúka aj bohatý výber služieb či reštaurácií.

Kancelárske priestory EINPARK Offices
Kancelárske priestory EINPARK Offices

Apollo Business Center II A, B, C, D, E - Prievozská 4, Bratislava

Budova APOLLO BUSINESS CENTER II, disponuje kráľovskou rozlohou a ponúka kancelárske priestory triedy A. Komplex vyrástol v srdci biznis zóny v roku 2008 a môže sa pochváliť certifikáciou BREEAM Very Good. Ďalšími výhodami sú ľahké parkovanie, množstvo služieb či dostupnosť na autobusovú stanicu, obchvat či centra mesta.

Kancelárske priestory Apollo Business Center II
Kancelárske priestory Apollo Business Center II

Tower 27 (Eurovea Congress Tower) - Pribinova, Bratislava

Tower 27 je ikonická dominanta, ktorá by mala byť súčasťou kongresového centra Bratislavy a bránou do Eurovea. Táto budova ponúka vysoký štandard požadovaný proprednými spoločnosťami FORTUNE 100.

Kancelárske priestory Tower 27 (Eurovea Congress Tower)
Kancelárske priestory Tower 27 (Eurovea Congress Tower)


Share this article

Mgr. Zuzana Gurová
Mgr. Zuzana Gurová
Head of Marketing, Slovakia

Zuzana is marketing professional with over 8 years of experience in Marketing & PR at real estate sector. She is responsible for Marketing, PR and Business Development activities at Cushman & Wakefield Slovakia.