08.07.2020

Butikové kancelárie: Pracujte v štýlových priestoroch

Pojem butikové kancelárie alebo boutique offices je známy skôr zo zahraničia a na Slovensku je ich v súčasnosti stále minimálny počet. Butikové kancelárie sú však čoraz viac vyhľadávané.

Čo si môžeme pod pojmom butikové kancelárie predstaviť? 

Pri butikových kanceláriách sa kladie dôraz najmä na dizajn, celkovú kvalitu a služby na nadštandardnej úrovni. Dizajn je originálny, nápaditý, úplne iný ako môžeme vidieť zvyčajne pri klasických kanceláriách. Zariadiť butikovú kanceláriu je teda dlhodobejší proces a na jej tvorbe sa veľakrát podieľajú viacerí architekti a dizajnéri. 

Butikové kancelárie zvyknú byť už vopred vybavené a pripravené, čo podnikateľom šetrí čas. Ak by chýbalo zariadenie alebo by predstava klienta o zariadení bola odlišná, majitelia a prevádzkovatelia sú pripravení zvolať dizajnérov a vyhovieť predstavám nového nájomcu. Kancelárske priestory tak pripravia na kľúč a podľa konkrétnych požiadaviek nájomcu.

Výhody butikových kancelárií 

Medzi najväčšie výhody pre spoločnosti sídliace v butikových kanceláriách je prístup k rozsiahlej škále prvotriednych služieb a zariadení. Rôznorodosť spoločných priestorov ponúka príležitosť nadviazať nové obchodné partnerstvá. Veľké zasadacie miestnosti, nákupné zóny nachádzajúce sa v lobby či reštaurácie, ktoré sídlia priamo v budove. 

V niektorých takýchto budovách môžete navštíviť súkromné fitnescentrum alebo wellness. Toto všetko je k dispozícii 24 hodín denne. Niekedy miestami nadobudnete pocit, že sa nachádzate v luxusnom hoteli, nie v kancelárii. Prístup k prémiovým službám, exkluzívnym obchodným partnerstvám a riešenia na kľúč robia z takýchto miestností úžasné miesto na prácu.

Dizajnu sa medze naozaj nekladú, priestor má byť funkčný, reprezentatívny, vhodný na biznis stretnutia a má pôsobiť kvalitne, až luxusne. Zamestnanci, ale aj návštevníci sa majú v priestore cítiť pohodlne, priestory majú vyvolávať pocit pohodlia a domova. Využívajú ho najmä menšie a stredne veľké spoločnosti, ktoré poskytujú služby, napríklad kreatívci, dizajnéri, ale aj právnici.

Butikové kancelárie už aj v Bratislave

Ak hľadáte moderné a reprezentatívne priestory, butikové kancelárie stoja určite za zváženie. Nájsť ich môžete napríklad v budove Zuckermandel v Bratislave a taktiež polyfunkčnej budove Uniqu v centre Bratislavy, ktorá je ekologická a získala LEED certifikát . Butikové kancelárie sa chystajú aj v projekte Vydrica pod Bratislavským hradom, ktorý je momentálne vo výstavbe.

Share this article

Mgr. Zuzana Gurová
Mgr. Zuzana Gurová
Head of Marketing, Slovakia

Zuzana is marketing professional with over 8 years of experience in Marketing & PR at real estate sector. She is responsible for Marketing, PR and Business Development activities at Cushman & Wakefield Slovakia.