19.02.2024

Kancelárie na Prenájom v Petržalke: Trendy a Príležitosti

Mestská časť Petržalka patrí medzi najzaľudnenejšie oblasti Bratislavy. Je situovaná na pravom brehu Dunaja priamo naproti historickému centru. Táto oblasť bola vybudovaná už počas 70. rokov a je známa najmä svojimi rozsiahlymi panelovými stavbami. V posledných rokoch však oblasť Petržalky prechádza modernizáciou a začínajú sa v nej postupne objavovať moderné budovy, či už administratívneho alebo komerčného charakteru. 

Výhody kancelárskych priestorov v Petržalke

Jedným z kľúčových faktorov, ktorý robí Petržalku atraktívnou pre umiestnenie kancelárskych priestorov, je jej strategická poloha v tesnej blízkosti historického centra Bratislavy. Jej poloha značne zjednodušuje prístup pre zamestnancov a klientov, ktorí môžu efektívne využívať rôzne formy mestskej hromadnej dopravy a vychutnávať si pohodlie blízkych služieb. Táto blízkosť k centru mesta takisto znamená, že sa dokážete vyhnúť zbytočným zdržaniam dochádzaním a viete si ušetriť čas rýchlym presunom do centra mesta. 

Vybudovaná dopravná infrašktúra

Petržalka navyše ponúka výhodu vynikajúcej dopravnej infraštruktúry. Jednoduchý prístup k diaľnici D1, ktorá prechádza cez Bratislavu a spája mesto s inými dôležitými destináciami v rámci Slovenska aj v zahraničí, je z Petržalky bezproblémový. Rýchly prístup z/na diaľnicu zvyšuje mobilitu pre tých, ktorí cestujú do práce zo vzdialenejších oblastí. Oblasť Petržalky predstavuje skvelú kombináciu pohodlia mestského života s efektívnymi dopravnými spojeniami.

Modernizácia a urbanizácia Petržalky

Ďalšou výhodu Petržalky je fakt, že za posledné desaťročie prešla rozsiahlou modernizáciou a urbanizáciou. Už teraz sa v tejto časti nachádza mnoho tých najmodernejších budov, ktoré ponúkajú vysoké štandardy či už na bývanie alebo na kancelárske priestory. Nachádza sa tu množstvo služieb, od skvelých gastro podnikov až po rôzne  telekomunikačné, poštové, bankové inštitúcie.  

Príroda na skok z kancelárie

V neposladenom rade, významnou výhodu tejto oblasti je množstvo zelených plôch, ktoré v nej nájdeme. Zelené plochy v mestských oblastiach, ako je Petržalka, hrajú kľúčovú úlohu v zvyšovaní kvality života pre obyvateľov a ľudí pracujúcich v tejto oblasti. 

Napriek intenzívnej urbanizácii a hustote obyvateľstva Petržalky je dôležité podotknúť, že táto oblasť si dokázala zachovať a dokonca aj rozšíriť svoje zelené plochy a parky. Tieto zelené zóny poskytujú nielen estetický prínos pre okolie, ale sú aj životne dôležité pre zdravie a pohodu ľudí, ktorí v tejto dynamicky sa rozvíjajúcej časti Bratislavy žijú a pracujú. 

Pre firmy a organizácie, ktoré majú svoje kancelárie umiestnené v Petržalke, tieto zelené plochy zvyšujú ich pridanú hodnotu. Zamestnanci majú totiž možnosť tráviť prestávky a obedné pauzy v príjemnom prostredí, čo môže zvýšiť ich produktivitu a spokojnosť v práci. Tieto prírodné oblasti tiež ponúkajú ideálne prostredie pre neformálne pracovné stretnutia alebo teambuildingové aktivity.

Nevýhody kancelárskych priestorov v Petržalke

Aj napriek tomu, že Petržalka ponúka množstvo výhod, nájde sa aj zopár nevýhod,nad ktorými stojí zamyslieť sa.

Dopravné zápchy

Jednou z hlavných nevýhod života a práce v Petržalke je problém s dopravnými zápchami, najmä počas ranných a večerných špičiek. Pretože Petržalka je rozsiahla oblasť s hustým obyvateľstvom a obmedzeným počtom mostov prechádzajúcich cez Dunaj do centra Bratislavy, dochádza k výraznému spomaleniu dopravy.

Vyšší hluk a kvalita ovzdušia

Blízkosť Petržalky k diaľniciam a hlavným dopravným ťahom prináša so sebou výzvy spojené s vyššou úrovňou hluku a znečistením vzduchu. Tieto problémy sú obzvlášť výrazné v oblastiach v bezprostrednej blízkosti k týmto dopravným uzlom. Obyvatelia a zamestnanci môžu byť na základe toho vystavení vyššiemu hluku z prechádzajúcich vozidiel a vyšším koncentráciám škodlivých látok v ovzduší.

Petržalka, kedysi vnímaná predovšetkým ako rozsiahla sídlisková oblasť s charakteristickou panelovou architektúrou, prechádza v posledných rokoch výraznou transformáciou. Dnes sa Petržalka prezentuje ako dynamicky sa vyvíjajúca lokalita, ktorá čoraz viac priťahuje pozornosť investorov, podnikateľov a spoločností hľadajúcich ideálne miesto pre svoje kancelárie.

Aj v našej Cushman & Wakefield máme mnoho zaujímavých kancelárskych priestorov situovaných v mestskej časti Petržalky z ktorých si môžete vybrať. 

Central 5, Ševčenkova 34, Bratislava

Moderná administratívna budova sa nachádza v pešej dostupnosti železničnej stanice Petržalka a tesnej blízkosti Daňového úradu. Okolie ponúka široké možnosti stravovania. Má výbornú dostupnosť na diaľnicu vo všetkých smeroch.

Viac nájdete na stránke: Central 5

Bratislava Business Park, Údernícka 15, Bratislava

Komplex disponuje skvelou občianskou vybavenosťou. V jeho blízkosti sa nachádzajú reštaurácie, železničná stanica Petržalka a Daňový úrad. Má výbornú dostupnosť na diaľnicu vo všetkých smeroch.

Viac nájdete na stránke: Bratislava Business Park

AC Petržalka Röntgenova 26 - 28, Bratislava

AC Petržalka sa nachádza iba tri minúty pešo od železničnej stanice Bratislava – Petržalka, no tiež kúsok od Rusovskej cesty, ktorá je zjazdom z obchvatu. V blízkosti sa nachádza komplex Vienna Gate, nákupné centrum Aupark a výstavisko Incheba.

Viac nájdete na stránke: AC Petržalka

VIENNA GATE, Kopčianska 8A, Bratislava

Moderné kancelársko-obchodné priestory sa nachádzajú v bezprostrednej blízkosti železničnej stanice Petržalka (priame vlakové spojenie s Viedňou). Majú výbornú dostupnosť a to nielen autom, ale aj mestskou hromadnou dopravou. Samozrejmosťou je bohatá občianska vybavenosť v budove aj jej okolí.

Viac nájdete na stránke: Vienna Gate

Digital park II, Einsteinova 25, Bratislava

Moderný administratívny komplex je priamo napojený na diaľnicu do Viedne, Prahy a Budapešti. Nachádza sa v pešej dostupnosti nákupného centra Aupark, ako aj historického centra mesta. Samozrejmosťou je bohatá občianska vybavenosť v okolí.

Viac nájdete na stránke: Digital Park 2


Share this article

Jana Luptáková
Jana Luptáková
Marketing Specialist

Jana má 3–ročné skúsenosti v oblasti content a digital marketingu. Predstavuje podporu marketingovému oddeleniu v Cushman & Wakefield na Slovensku.