22.07.2021

Kancelárska kuchynka: Spríjemnite zamestnancom pracovné prostredie

Kancelárska kuchynka: Spríjemnite zamestnancom pracovné prostredie

Kuchynka v kancelárii, aj keď menšia, je vždy prínosom, či už z primárneho dôvodu stravovania, príležitosti socializácie alebo oddychu od počítača. Mala by byť príjemným miestom, v ktorom zamestnanci strávia obednú prestávku, posedia poobede pri kávičke či prídu na nové nápady do práce.

Čo by mala kuchynka obsahovať a nemalo v nej určite chýbať?

1. Vyberte zamestnancom kvalitný kávovar

Väčšina zamestnancov ocení kvalitnú kávu, teda na výbere kvalitného kávovaru by ste si mali nechať záležať a vyčleniť si určitý čas na prieskum výberu kvalitného kávovaru, ktorý bude schopný obslúžiť dostatok zamestnancov, prípadne klientov a návštevníkov kancelárie.

2. Čo by v kuchynke nemalo chýbať

Okrem kávovaru a milovníkov kávy je potrebné myslieť aj na tých, ktorým kávou neulahodíte. Zásobte sa teda aj čajom, čiernym, rôznymi ovocnými či bylinkovými druhmi.

Do základnej výbavy kuchynky zahrňte aj cukor, soľ, med, mlieko (aj bezlaktózové), či napr. müsli tyčinky na rýchle zahnatie hladu pred mítingom. Bežným benefitom pre zamestnancov je aj čerstvé ovocie, ktoré je pre nich v kuchynke vždy k dispozícii.

Kuchynka v kancelárii by mala byť plne zariadená. Ak zamestnanci v kuchynke trávia obedy, určite ocenia spotrebiče ako chladnička, mikrovlnná rúra, prípadne toastovač. Samozrejme, nemôže chýbať rýchlovarná kanvica.

3. Kuchynka nie sú len riady a chladnička

V kuchynke by sa mali nachádzať napr. aj kvety, v prípade denného svetla ideálne živé, ale v súčasnosti existuje aj mnoho umelých kvetín, ktoré vzhľadom pripomínajú živé kvety.

Ak je miestnosť kuchynky väčšia, možno ju rozdeliť na rôzne zóny, a to jedálenskú s pohodlným stolovaním, kde môžu zamestnanci obedovať, a taktiež barovú časť na socializáciu a vychutnávanie kávy a nápojov, či oddychovú časť s kreslami a kaviarenským stolom pre oddych. Na rozdelenie jednotlivých častí možno využiť spomínané kvety či dizajnové paravány.

4. Zero waste kuchynka

Okrem klasických nádob na triedenie plastov, papiera a zmiešaného odpadu má mnoho moderných kancelárií j kompostovač na spracovanie bio odpadu. Ekologická cesta je aj používanie ekologických krabičiek na jedlo a ich využívanie aj pri vyzdvihovaní jedla namiesto plastových jednorázových nádob.

5. Prečo investovať do umývačky riadu

Umývačka riadu ušetrí veľa času, ktorý môžu zamestnanci využiť, či už na prácu, alebo socializáciu. Využívanie umývačky je výhodné aj z ekonomického dôvodu, keďže sa pri jej používaní minie menej vody a teda je to aj ekologickejšie.

Share this article

Mgr. Zuzana Gurová
Mgr. Zuzana Gurová
Head of Marketing, Slovakia

Zuzana is marketing professional with over 8 years of experience in Marketing & PR at real estate sector. She is responsible for Marketing, PR and Business Development activities at Cushman & Wakefield Slovakia.