07.05.2021

Kancelárie vo výstavbe: Na aké nové priestory sa môžeme tešiť tento rok?

Momentálne je v Bratislave rozostavaných viacero moderných kancelárskych budov. V roku 2020 boli dostavané budovy Pradiareň 1900 a Tower 5, tento rok sa môžeme dokonca tešiť na 7 nových kancelárskych budov s modernými a prvotriednymi kancelárskymi priestormi. Najzaujímavejším projektom z nich sa venujeme nižšie.

 

Naplánované pre rok 2021 je dokončenie výstavby aj týchto kancelárskych projektov:

Sky Park (Offices a Jurkovičova tepláreň)

Sky Park bude jedinečným prepojením svetovej modernej architektúry, dômyselného mestského plánovania a národnej kultúrnej pamiatky 20. storočia.

Sky Park Offices

Pozostáva z takmer 31 tisíc m² kancelárskej plochy, má LEED zelený certifikát, 600 parkovacích miest, v bezprostrednej blízkosti sa nachádza 35 tisíc m² parku a na ďalších 7 tisíc m² nájdete obchody. Okrem toho bude v Sky Park-u pre firmy k dispozícii aj viacero súkromných terás. Firmy a ich zamestnanci tak môžu využívať verejný park a strešnú terasu ako aj súkromnú zeleň.

Časť mesta, v ktorej sa budova stavia, bola v minulosti industriálnou časťou, kde sa nachádzali aj Jurkovičova tepláreň, rafinéria Apollo, továrne na výrobu káblov Kablo a textilná fabrika s názvom „Klingerka”. Kvôli niekdajšiemu priemyselnému významu bola táto oblasť na východnej hranici mesta Bratislavy počas druhej svetovej vojny mnohonásobne cieľom bombardovania a po vojne zostala z veľkej časti nevyužitá, pokiaľ na mieste nezačala súčasná výstavba. Momentálne je to územie širšieho centra mesta.

Jurkovičova tepláreň

Spája prvky rôznych architektonických štýlov, vrátane art nouveau, modernizmu a funkcionalizmu. Budova Jurkovičovej teplárne je aj národnou kultúrnou pamiatkou. S rozlohou 3 500 m² bude jedinečným miestom, ktoré spojí kultúrne a umelecké podujatia, workshopy, trhy, kaviareň, reštauráciu a zdieľané, čiže coworkingové pracovné priestory.

 Klingerka Offices

Je butiková 11-poschodová kancelárska budova s rozlohou 10 tisíc m², je postavená v CBD (Central Business District) lokalite v blízkosti dôležitých budov a vyznačuje sa kvalitou, tichou lokalitou, pokojom a komornosťou. Klingerka offices majú zelený certifikát Breeam Excellent s 238 parkovacími miestami. 

Galvaniho BC V.

Ide o najelegantnejšiu budovu v lokalite na Galvaniho ulici. Piate pokračovanie série kancelárskych budov na okraji Ružinova, v blízkosti diaľnice, letiska a nákupnej zóny Avion-IKEA. Bude sa tu nachádzať architektonicky výrazné lobby s átriom, dotvoreným zeleňou. V administratívnej budove Galvaniho BC V. vznikne takmer 16 tisíc m² kancelárií a zhruba 1,3 tisíc m² maloobchodných priestorov.

V rokoch 2020 – 2021 pribudli v Bratislave tieto kancelárske budovy A-triedy:

Share this article

Mgr. Zuzana Gurová
Mgr. Zuzana Gurová
Head of Marketing, Slovakia

Zuzana is marketing professional with over 8 years of experience in Marketing & PR at real estate sector. She is responsible for Marketing, PR and Business Development activities at Cushman & Wakefield Slovakia.