08.07.2019

Príliv ázijského kapitálu do regiónu strednej a východnej Európy pokračuje

Twin City Tower, novo dokončenú kancelársku budovu, v ktorej je hlavným nájomcom spoločnosť Amazon, kúpil za 120 miliónov eur londýnsky realitný investor Valesco spolu s kórejskou firmou AIP Asset Management. Spoločnosť Cushman & Wakefield hrala kľúčovú rolu pri rozhodovaní investora vstúpiť na slovenský trh, podporou pri zoznámení sa so Slovenskom, ako investičnou destináciou a pri identifikovaní Twin City Tower ako prémiovej kancelárskej budovy v bratislavskom rozrastajúcom sa City Business District.

"Bratislava ponúka správny investičný mix v podobe rozvinutého kancelárskeho trhu s modernými budovami, prítomnosť širokej palety medzinárodných nájomcov, platenie eurom a výbornú geografickú dostupnosť. Navyše si tu investori môžu zaobstarať budovy s vyššou mierou výnosnosti, než je tomu v Prahe alebo Varšave," hovorí Alexander Rafajlovič, Partner zo stredoeurópského investičného tímu Cushman & Wakefield.

Odborníci z oddelenia investícií spoločnosti Cushman & Wakefield asistovali už pri predaji kancelárskych budov Waltrovka a Rustonka v Prahe, ktoré prebehli v prvej polovici tohto roka. Všetky tieto transakcie potvrdzujú, že vďaka svojej globálnej prítomnosti a zastúpeniu na všetkých významných trhoch strednej a východnej Európy dokáže spoločnosť prilákať do regiónu nový zahraničný kapitál, ktorý na trhu doteraz nebol. Aj preto spoločnosť Cushman & Wakefield od roku 2019 posilňuje svoje kapacity na slovenskom trhu.

„Teší nás silný záujem investorov o Slovensko a preto sme na Slovensku vybudovali tím investícií, oceňovania nehnuteľností a prieskumu trhu, ktoré v nasledujúcich týždňoch posilníme o ďalších profesionálov z oblasti realít,“ povedal Marián Fridrich, Partner a Deputy Head v Cushman & Wakefield na Slovensku.

Je zjavné, že Slovensko a Česko sú pre ázijský kapitál stále atraktívnejšími destináciami. Experti z Cushman & Wakefield, ktorí svoje služby poskytujú v celom regióne, vidí ďalšie príležitosti aj v Poľsku a Maďarsku, do budúcnosti to môže byť tiež Rumunsko či Bulharsko.

Share this article